Novosti

Fašnik u Dječjem vrtiću Škrinjica

14. veljače 2024.

Jednoga dana masku ću staviti ‘ko netko drugi ću se predstaviti. 

U dječjem vrtiću Škrinjica  zavladalo je veselo i šareno ozračje jer smo proslavili Fašnik na najbolji mogući način! Naša djeca su se pretvorila u omiljene likove iz crtića, super junake, vile i princeze.

Uoči samog dana maškara, djeca su  bila ispunjena smijehom, zabavom i kreativnošću. Odgojitelji su pripremili razne aktivnosti kako bi integrirali temu maškara na različite načine te time utjecali na cjelokupni razvoj djece.

Likovne aktivnosti su bile u punom jeku, s oslikavanjem maski temperom i izradom šarenih klaunova od krep papira. Kroz te aktivnosti, djeca su pokazala svoju kreativnost i maštovitost, stvarajući jedinstvene maske koje su pokazali s ponosom.

Poticali smo i razvoj fine motorike kroz aktivnosti poput savijanja kuglica od krep papira te kroz vježbe stavljanja kuglica pincetom na zadana mjesta, potičući tako preciznost i spretnost.

Nije nedostajalo ni igara koje su poticale vizualnu percepciju, gdje su djeca uživala u prepoznavanju boja i oblika, razvijajući tako svoje opažanje i raspoznavanje detalja.

Ali najveći vrhunac bio je na sam dan maškara, kada su se naši mališani pojavili u vrtiću maskirani u svoje omiljene likove. Uz smijeh i ples u dvorani vrtića djeca su ponosno pokazala svoje maske a nisu izostale ni slasne krafne!

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)