Blog

Dan zaštićenih autohtonih proizvoda u Dječjem vrtiću Škrinjica
17. travnja 2023.

Dan zaštićenih autohtonih proizvoda obilježava se 14. travnja i to od 2015. godine kada je Hrvatski sabor donio odluku o njegovom obilježavanju.
Uoči Dana zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda u Dječjem vrtiću Škrinjica su prezentirani zaštićeni proizvodi vidovečkog kraja.
U prezentaciji zaštićenih proizvoda u Dječjem vrtiću Škrinjica sudjelovali su Udruga „Zeljari“, Udruga žena Općine Vidovec te članovi KUD-a Vidovec.

Uskrsni zeko u DV Škrinjica
5. travnja 2023.

Uskrsni zeko doskakutao je do dječjeg vrtića Škrinjica i putem izgubio slatke paketiće iz svoje
košarice. Djeca su veselo potrčala u dvorište u potragu za paketićima.

Dječji vrtić Škrinjica proslavio Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
1. studenoga 2022.

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje dječji vrtić Škrinjica posjetio je vlč. Branko Švogor koji je tom prigodom blagoslovio kruh i peciva. Kruh i peciva pripremila su djeca sa svojim roditeljima. To je ujedno i jedan od ciljeva obilježavanja ove manifestacije – da djeca provedu aktivno s roditeljima dio dana u nekoj aktivnosti.

Obilježavanje Dječjeg tjedna u dječjem vrtiću Škrinjica
7. listopada 2022.

Igra je djetetova najvažnija aktivnost. Kroz igru dijete uči, upoznaje svijet oko sebe. Razvija i upoznaje svoje i tuđe emocije, razvija empatiju. Kroz igru dijete stvara socio – emocionalne veze i odnose te razvija inteligenciju i motoričke vještine. U dječjem vrtiću Škrinjica igre nikad ne nedostaje. Kroz igru učimo, crtamo, razvijamo i potičemo sve motoričke funkcije, emocije i jačamo socijalne vještine. Osim pokretnih, simboličkih i igri s pravilima, u Dječjem tjednu smo odigrali i neke tradicionalne igre te djeci pokazali kako su se igrala djeca nekada.

“Say Hello to the World” – međunarodni projekt
8. lipnja 2022.

‘Say Hello to the World’ međunarodni je projekt koji videomrežom povezuje djecu u vrtićima i školama, gdje se mogu vidjeti uživo, mahati jedni drugima i naučiti prve strane riječi. Mnogo se pažnje posvećuje upoznavanju različitih kultura, tradicija i načina života. Djeca mogu jedni drugima pokazati kako se igraju, koje pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, koju hranu jedu, kojim jezikom govore itd.

Škole i vrtići za Afriku
5. lipnja 2022.

Na temeljima vizije Nelsona Mandele da obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica, 2004. godine pokrenuta je inicijativa Škole za Afriku kako bi svako dijete tog kontinenta dobilo svoju priliku za obrazovanje.
Ova važna inicijativa ujedinila je svijet – 27 zemalja do sada je prikupilo više od 300 milijuna američkih dolara, čime je više od 30 milijuna djevojčica i dječaka dobilo priliku za školovanje!
Ured UNICEF-a za Hrvatsku inicijativi se pridružio 2008. godine edukativno-humanitarnim programom Škole za Afriku koji provodi u suradnji s dječjim vrtićima, školama te centrima za odgoj i obrazovanje diljem Hrvatske.