Novosti

Festival znanosti u Dječjem vrtiću Škrinjica

30. travnja 2024.

Festival znanosti održava se svake godine u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Glavni cilj događaja je uspostava odgovarajućeg i prijeko potrebnog dijaloga između znanosti i javnosti te osvještavanje koliko je znanost važna i sveprisutna.

Na ovogodišnjem Festivalu znanosti sudjelovale su tri odgojne skupine – Loptice, Kapljice i Latice.

Skupine Loptice i Kapljice sudjelovale su u interaktivnoj radionici na kojoj su saznali što sve naš mozak može, čemu služi te koje funkcije ima. Osim toga, imenovali su unutarnje organe, a uz pomoć modela lutke  mogli su vidjeti kako oni zapravo izgledaju i gdje se u tijelu nalaze.

Skupina Latice sudjelovala je u interaktivnoj radionici na kojoj su saznali što su to vitamini i minerali te koja je njihova uloga u našem organizmu te koji se vitamini i minerali nalaze u namirnicama koje svakodnevno koristimo i jedemo.

Hvala gđi. Ireni Canjuga, doc.dr.sc. sa Sveučilišta Sjever na suradnji i spremnosti da dio Festivala znanosti prenese u naš vrtić.

 

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)