Novosti

Sudjelovanje u Dječjem likovnom natječaju pod nazivom “Ptice”

13. svibnja 2024.

Djeci su likovni natječaji poput čarobnog svijeta u kojem mogu slobodno istraživati svoju maštu i izražavati svoje ideje kroz boje, oblike i teksture. Sudjelovanje djece u likovnim natječajima potiče kreativnost, samopouzdanje i razvija vještine komunikacije. Kroz crteže i slike, djeca prenose svoje misli, izražavaju svoju maštu kroz boje, oblike i teksture.  

Svaki likovni natječaj prilika je za djecu da pokažu svoj talent i originalnost. Njihova djela postaju glasovi koji pričaju priče, izražavajući raznolikost njihovih iskustava i interesa.

Kroz likovne natječaje, djeca uče cijeniti umjetnost i razvijaju poštovanje prema tuđim radovima, stvarajući tako zajednicu koja potiče podršku i inspiraciju.

Odgojitelji i djeca iz Dječjeg vrtića Škrinjica često se uključuju u likovne natječaje. Biti aktivan sudionik pridonosi razvoju djetetovih kompetencija. Odgojiteljica Viktorija Artić bila je mentor ovogodišnjeg likovnog natječaja na temu „Ptice“. U likovni natječaj uključile su se četiri djevojčice iz skupine Loptice. Od pristiglih 408 radova na likovni natječaj izabrano je 27 likovnih radova koji su izloženi u Nacionalnoj knjižnici grada Zagreba među kojima je i rad Mie Blaži.

Iskrene čestitke odgojiteljici Viktoriji Artić i svim sudionicima likovnog natječaja.

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)