Novosti

XX. Theaterspiele

23. travnja 2024.

Dvadesete po redu dramske igre na njemačkom jeziku još jednom su ujedinile djecu vrtićkog uzrasta i djecu osnovne škole Vidovec. Pozornica HNK u Varaždinu otvorila je svoja vrata za umjetnost i predstavljanje na njemačkom jeziku. Djeca iz skupine Latice marljivo su vježbala igrokaz sa učiteljicom Jasminom Canjuga i odgojiteljicama Melitom Filipović i Danijelom Poljan Cmrečak. Kroz dramu, djeca su se upustila u avanturu učenja njemačkog jezika na posve novi način.

Dramske igrokaze postavljene na njemačkom jeziku, nije samo bila prilika za izražavanje kreativnosti već i za dublje razumijevanje jezika i kulture. Sudjelovanje u tim predstavama potaknulo je djecu da se osjećaju samopouzdano u upotrebi stranog jezika, pružajući im priliku da iskuse njegovu živost i svakodnevnu primjenu.

Djeca su imala priliku ne samo surađivati s profesionalcima iz svijeta kazališta već i s učiteljima, stvarajući mostove između umjetnosti i obrazovanja.

Osim toga, sudjelovanje u dramskim igrama potaknulo je razvoj različitih vještina kod djece, uključujući timski rad, komunikacijske vještine i samopouzdanje. Svaka proba i svaka izvedba bila je prilika za učenje i rast, potičući djecu da prepoznaju svoje talente i razviju ih dalje.

Kazalište je stvorilo inspirativno okruženje u kojem su djeca mogla rasti kao pojedinci i umjetnici. Kroz dramu i njemački jezik, ova suradnja nije samo obogatila njihove živote već i otvorila vrata novim mogućnostima i perspektivama.

Osim nastupa u HNK, djeca su sudjelovala i na radionicama njemačkog jezika u Osnovnoj školi Vidovec.

Hvala svim roditeljima iz odgojne skupine Latice koji su podržali sudjelovanje na ovoj manifestaciji.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)