Novosti

Dani kruha u Dječjem vrtiću Škrinjica

17. listopada 2024.

U listopadu obilježavamo Dane zahvalnosti za plodove zemlje, tijekom kojih s djecom razgovaramo o važnosti poštivanja namirnica, zdravoj prehrani te procesu proizvodnje hrane. Ova manifestacija slavi bogatstvo plodova koje nam jesen daruje, potičući svijest o prirodnim resursima i važnosti zdrave prehrane.

U dječjem vrtiću Škrinjica, povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, ugostili smo vlč. Josipa Kopreka, koji je blagoslovio kruh i razne pekarske proizvode. Djeca su ovom prigodom izvela pjesmicu “Kruh ljubavi”  a zajednička molitva dodatno je obogatila svečani ugođaj.

Glavni cilj ove manifestacije bio je omogućiti djeci da s roditeljima provedu vrijeme u zajedničkoj izradi pekarskih proizvoda. Djeca su s velikim uzbuđenjem kod kuće pripremala razne proizvode, a ponosno su ih dijelila sa svojim prijateljima u vrtiću, osnažujući osjećaj zajedništva.

Tijekom tjedna, djeca su zajedno s odgojiteljima sudjelovala u raznim pedagoškim aktivnostima usmjerenim na razvoj praktičnih vještina i istraživačkog pristupa. Mijesili su tijesto, pekli klipiće i kolače, istraživali vrste pekarskih proizvoda te učili o cijelom procesu nastanka kruha – od sjemena do gotovog proizvoda na stolu. Ove su aktivnosti kod djece poticale osjećaj zahvalnosti, suradnje i zajedničkog stvaranja.

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su svojim sudjelovanjem i podrškom pridonijeli uspjehu ove manifestacije, omogućivši djeci vrijedno iskustvo učenja, kreativnosti i zajedničkog druženja.

Leave A Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)