Novosti

Radionice “Rastimo zajedno”

3. siječnja 2024.

Dječji vrtić Škrinjica poziva roditelje najmlađe djece na radionice „Rastimo zajedno“! Dječji vrtić Škrinjica od 10. siječnja 2024.godine organizira radionice za roditelje „Rastimo zajedno“ koje su nastale u sklopu UNICEF-ova programa za podršku roditeljstvu u prvim godinama života. Radionice su osmišljene tako da pomognu roditeljima pronaći odgovore na njihova pitanja i dileme u odgoju djece do četvrte godine. Prve godine života osobito su važne za razvoj svakog ljudskog bića. U najranijim godinama se uspostavlja djetetova emocionalna sigurnost, odnosno temeljno povjerenje u sebe i druge. Roditelji ili primarni skrbnici djeteta imaju najvažniju ulogu u osiguravanju emocionalno toploga i podupirućeg okruženja za dijete, kao i u usmjeravanju djetetova učenja i razvoja. Današnje roditeljstvo je važno, zahtjevno i vrlo izazovno, posebice u vremenu rastućih pritisaka na obitelj sa različitih strana – od poslodavaca, medija, javnih službi i od strane samih članova obitelji. Roditelji trebaju dovoljnu i odgovarajuću podršku i pomoć u podizanju djece. Upravo Programom radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ roditelji imaju mogućnost ostvarivanja nekih od svojih prava na podršku.

Svrha Programa radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ jest omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj kako roditelja, tako i djeteta. Glavni cilj Programa radionica jest stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju iskustva o tome kako žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Na jedanaest grupnih susreta u Dječjem vrtiću Škrinjica, roditelji će se baviti traženjem svojih odgovora na pitanja od interesa, zajedno s drugim roditeljima, voditeljicama i uporabom stručne literature. Roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, no iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla. Radionice traju 11 tjedana, susreti će se održavati svake srijede od 17:00-19:00 h, počevši od srijede 10. siječnja 2024. godine u prostorijama Dječjeg vrtića Škrinjica. Radionice su besplatne za roditelje.


Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se prijave putem elektronske pošte na adresu: pedagog@dvskrinjica.hr do utorka, 9. siječnja 2024. godine.

Veselimo se prijavama i susretima koji nam slijede!

Natalija Štefek, mag.paed.
stručna suradnica pedagoginja

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)