Novosti

Posjet predškolaraca osnovnoj školi Vidovec

27. svibnja 2024.

U utorak, 21.05.2024. odgojna skupina Latice posjetila je Osnovnu školu Vidovec u pratnji svojih odgojiteljica Melite Filipović i Danijele Poljan Cmrečak te pedagoginje Natalije Štefek u sklopu projekta „Jedan dan u školi“.

Djeca su najprije razgledala prostor škole uz vodstvo pedagoginje Nataše Zagorec te su tako vidjeli prostor kuhinje i blagovaonice, školsku knjižnicu u kojoj im je knjižničarka Ivana pokazala na koji se način posuđuju i vraćaju knjige te najavila radionicu u kojoj će kasnije sudjelovati. Nakon knjižnice pokazani im je dio škole u kojem se nalaze niži razredi te su ih četvrtaši ugostili kratko kod sebe u razredu kako bi upoznali buduću učiteljicu.

Zatim je skupina Latice dobila svoj razred i učiteljicu na jedan dan te su u razredu ostala sama sa njom. Nakon što su se međusobno upoznali, djeci je podijeljena akreditacija kako bi se osjećali važnim sudionicima ovog dana. Učiteljica Iva vodila ih je kroz simulacije školskih satova te im pokazala kako izgleda jedan dan u školi. Nakon aktivnosti u razredu kuharice škole su pripremile užinu za djecu u školskoj blagovaonici pa su vrtićarci kao pravi budući školarci imali i svoj prvi obrok u školi. Prije povratka u vrtić djeca su provela dio vremena u školskoj knjižnici gdje im je knjižničarka Ivana ispričala neobičnu priču o Crvenkapici putem kamišibaj tehnike. Djeca su se vratila u vrtić puni pozitivnih dojmova.

Važno je da djecu pripremamo za promjene koje ih očekuju kako bismo im olakšali u shvaćanju i prihvaćanju novih početaka. Zahvaljujemo Osnovnoj školi Vidovec na suradnji, a našim predškolcima želimo sretan i uspješan polazak u prvi razred!

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)