Novosti

Ruksak pun kulture

7. lipnja 2024.

Ruksak (pun) kulture je program koji omogućava dostupnost umjetnosti i kulture djeci i mladima u sredinama s ograničenim pristupom kulturnim sadržajima. Cilj programa je razvijanje kreativnog obrazovanja, senzibilizacija za umjetnost i kulturu te omogućavanje pristupa različitim vrstama umjetnosti i kulture. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Dječji vrtić Škrinjica drugu godinu zaredom sudjeluje u ovom programu, omogućujući djeci sudjelovanje u predstavama i izvedbama te potičući njihovu kulturnu svijest i radost uživanja u kulturnim sadržajima. Dana 24. svibnja, u sklopu projekta Ruksak (pun) kulture, u našem vrtiću održana je predstava za svu djecu na temu priče „Ptica Rugalica”. Predstava i radionica održane su u suradnji s udrugom „Kozlići” koja je specijalizirana za pričanje kamišibaj priča s ciljem približavanja umjetnosti djeci i mladima. Kamišibaj na japanskom jeziku znači „predstava od papira”.

Nakon predstave, održana je radionica u kojoj su sudjelovala djeca iz skupine “Kapljice”. Djeca su, uz pomoć voditelja, napravila svoju kamišibaj predstavu pod nazivom „Avanture maloga Juju”. Na kraju radionice, djeca su na poklon dobila malo drveno kamišibaj kazalište s kojim ćemo nastaviti pričati priče na drugačiji i zanimljiv način. Ova aktivnost dodatno je potaknula njihovu kreativnost i sposobnost izražavanja kroz pripovijedanje.

Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)