Projekti

“Say Hello to the World” – međunarodni projekt

8. lipnja 2022.
Say Hello to the World je projekat koji se provodi pod slijedećom rečenicom: Međunarodnom suradnjom i povezivanje „malih“ i „velikih“ gradimo mostove prijateljstva među svim ljudima, nacijama i religijama.

‘Say Hello to the World’ međunarodni je projekt koji videomrežom povezuje djecu u vrtićima i školama, gdje se mogu vidjeti uživo, mahati jedni drugima i naučiti prve strane riječi. Mnogo se pažnje posvećuje upoznavanju različitih kultura, tradicija i načina života. Djeca mogu jedni drugima pokazati kako se igraju, koje pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, koju hranu jedu, kojim jezikom govore itd.

Svrha projekta je motivirati djecu kroz različite zanimljive aktivnosti i na taj način ih naučiti otpustiti stereotipe, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem razmišljanju, prema strancima, prema osobama s posebnim potrebama, starijim osobama itd. To doprinosi većoj kvaliteti života, solidarnosti i poštovanju, posebice sada, kada svijet postaje sve otvoreniji i pristupačniji. Svaka škola i vrtić koji sudjeluje u projektu “Pozdravi svijet” i uspješno provede program dobit će počasni naziv “Tolerantni vrtić”/”Tolerantna škola” koji će djeci, roditeljima i cjelokupnom stručnom timu biti na veliki ponos. Škole i vrtići tako pokazuju da se djeca uče toleranciji i razumijevanju različitosti u svim oblicima. Oni “mali” i “veliki” stječu znanja u projektu “Say Hello to the World” koja će ih dovesti do razumijevanja, a razumijevanje će ih dovesti do prihvaćanja.
Komentiraj:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)